BVH over arbeidsmarktcommunicatie
HomeNieuwsHoe optimaliseer je jouw online recruitmentproces?

Hoe optimaliseer je jouw online recruitmentproces?

Online recruitment is een vak. Het vraagt om een solide basis waarin je ruwweg vier dingen op orde moet hebben: Recruitment Marketing, een Recruitment Site, Recruitment Insights en Recruitment Optimalisatie. Als online recruitmentspecialist voor uitzendbureaus, bureaus voor werving & selectie/detachering en corporates geeft het Amersfoortse Minescape je een kijkje in de keuken hoe je jouw online recruitmentproces kunt optimaliseren.  In dit gastblog lees je daar meer over.

Recruitment Marketing

Hoe haal je jouw kandidaten naar jouw vacatures en hoe laat je ze solliciteren? Dit kan met  behulp van job advertising via verschillende kanalen die voor jouw doelgroep relevant zijn. We zorgen voor gerichte traffic op de sites door onder andere RecruitNow in te zetten. RecruitNow is een performanced based recruitment advertising platform waarmee organisaties worden ondersteund bij het sneller online werven van talent, tegen lagere kosten.

Recruitment Sites

Een recruitmentsite die aansluit bij jouw doelstellingen, jouw doelgroep én een goede koppeling heeft met het ATS is een basis die op orde moet zijn. De Candidate Experience staat centraal. Met de juiste content wordt de website niet alleen beter vindbaar in zoekmachines, maar converteert hij ook beter.

Recruitment Insights

Meten is weten! We bieden inzicht in de Candidate Experience op je recruitmentsite. Vanaf het eerste moment dat de kandidaat in contact komt met jouw organisatie, tot aan het plaatsen. Door het gebruik van webanalyse tools en feedbacktools krijg je de resultaten van je Candidate Experience op je recruitmentsite. Op basis hiervan kan je de site gaan optimaliseren.

Recruitment Optimalisatie

Op basis van de inzichten en ontwikkelingen in de markt, zorgen we voor een continue proces van het optimalisatie van de site en de dienstverlening. Denk hierbij aan het herschrijven van content, aanpassen van functionaliteiten en meer.

Hoe kunnen jouw recruitmentprocessen efficiënter? Minescape denkt graag met je mee zodat je sneller, beter en voordeliger kan werven.Wil je meer informatie over Online Recruitment of heb je vragen? Neem gerust contact op voor meer informatie.

VOLG ONS

willemijn@bvh.nl

Willemijn Kaal, Msc. Corporate communicatie gestudeerd aan de Universiteit. Binnen BVH verantwoordelijk voor arbeidsmarktcommunicatie & employer branding. Houdt van reizen, lekker eten en sport.

GEEN REACTIES

PLAATS EEN REACTIE